Sóskamártás
sponsored links
Ez az egyik étel, amit részemrõl nem helyeslõen, degradálva, egyszerûen csak fõtt tojással szokás enni. Pedig sokkal többet rejt magában. Erõsebb ízû szárnyasok mellé, mint kacsa, gyöngyös, akár sült kakas vagy igazi, koros töltött tyúk kifejezetten való. Persze mindvégig kapirgálós, békalencsés jószágokról ejtettem szót, nem pedig bolti, gumi változatukról.
Kicsit másképpp készítem, mert tej helyett vizet és tejszínt használok, sót, bõ cukrot és nem kevés citromlevet. Tudom, megkérdeznétek, minek bele annyi cukor és citrom pláne, ha már a sóska savanya? Az igaz, de kétféle aroma. A cukor meg, mivel édes-savanyún szeretem. Nem is kicsit...)))
Hozzávalók:
45 dkg sóska (fagyasztva)
0,5 liter víz
2 dl tejszín
kb. 8-10 dkg cukor
2 nagy, leves citrom leve
1 kávéskanálnyi só ...