Sóskaleves....

2012-05-12

sponsored links

Posírozott tojással , hagyományosan....

             .....Vagyis ahogy én hiszem hogy hagyományos , mert ez egy igen sokféleképpen készíthetõ leves. A mi konyhánkban ilyenkor tavasszal mikor még az elsõ zsenge sóskát /szabadföldi/ szedhetjük és még van egy kis maradék lefagyasztott sonkalé , ilyenkor jött el a sóskaleves fõzésének az ideje . Az elsõ sóskahajtások finom savanyúsága nem említhetõ egy lapon a késõbbi öreg sóska savasságával , persze mindegyiknek megvan a maga értéke.

Miután a sóskát leszedtük , megtisztítjuk és  alaposan megmossuk ,lecsorgatjuk ,egy konyharuhával leszárítjuk a     nedvességet amennyire lehetséges,felaprítjuk aztán odatesszük egy kevés vajon és olívaolajon /fele-fele arányban/dinsztelni ,állandóan kavargatva nehogy odakapjon.

Nincs semmiféle lisztszórás se rántás ,a sûrítés  krumplipürével / úgy 4-5 krumplit a szétfövõ fajtából megfõzünk és pürévé törjük /  történik , amit külön elkészítünk.
   
Ha kellõen megfonnyasztottuk a sóskát akkor feleresztjük a sonkalével , ennek hiányában ...

Folytats a blogon ... gasztropusztitas.blogspot.com/2012/05...

sponsored links

Keres?s