Sóskaleves....
sponsored links
Posírozott tojással , hagyományosan....
.....Vagyis ahogy én hiszem hogy hagyományos , mert ez egy igen sokféleképpen készíthetõ leves. A mi konyhánkban ilyenkor tavasszal mikor még az elsõ zsenge sóskát /szabadföldi/ szedhetjük és még van egy kis maradék lefagyasztott sonkalé , ilyenkor jött el a sóskaleves fõzésének az ideje . Az elsõ sóskahajtások finom savanyúsága nem említhetõ egy lapon a késõbbi öreg sóska savasságával , persze mindegyiknek megvan a maga értéke.
Miután a sóskát leszedtük , megtisztítjuk és alaposan megmossuk ,lecsorgatjuk ,egy konyharuhával leszárítjuk a nedvességet amennyire lehetséges,felaprítjuk aztán odatesszük egy kevés vajon és olívaolajon /fele-fele arányban/dinsztelni ,állandóan kavargatva nehogy odakapjon.
Nincs semmiféle lisztszórás se rántás ,a sûrítés krumplipürével / úgy 4-5 krumplit a szétfövõ fajtából megfõzünk és pürévé törjük / történik , amit külön elkészítünk.
Ha kellõen megfonnyasztottuk a sóskát akkor feleresztjük a sonkalével , ennek hiányában ...
Miután a sóskát leszedtük , megtisztítjuk és alaposan megmossuk ,lecsorgatjuk ,egy konyharuhával leszárítjuk a nedvességet amennyire lehetséges,felaprítjuk aztán odatesszük egy kevés vajon és olívaolajon /fele-fele arányban/dinsztelni ,állandóan kavargatva nehogy odakapjon.
Nincs semmiféle lisztszórás se rántás ,a sûrítés krumplipürével / úgy 4-5 krumplit a szétfövõ fajtából megfõzünk és pürévé törjük / történik , amit külön elkészítünk.
Ha kellõen megfonnyasztottuk a sóskát akkor feleresztjük a sonkalével , ennek hiányában ...