Sóskakrémleves buggyantott tojással

2014-03-30

sponsored links


Nagyon szeretem a sóskát, alig vártam már hogy frisset lehessen szedni.
Most buggyantott azaz posírozott tojás volt a feltét hozzá.


Hozzávalók:
  • kb 25 dkg friss zsenge sóska
  • 1 dl tejszín vagy tej
  • 1 kanál liszt
  • 1 db tojás személyenként
  • édesítõ vagy méz
  • ecet
  • pirítós kenyér


Elkészítése:
A zsenge sóska levélkéket száraitól megszabadítottam,majd jól átmostam többször.
A zsíron párolását én kihagytam, csak önmagában fonnyasztottam,szerintem
nem kell felesleges zsírokkal terhelni a szervezetünket.
Hozzáöntöttem a fele tejet,és botmixerrel  majd egy kanál lisztbõl és
a maradék tejbõl készült habarással sûrítettem.
Vadsavanyúan nem szeretjük, ezért édesítettem kissé.
Közben enyhén ecetes vizet forraltam,majd  egy merõkanálba ütöttem  a tojást.
A forró víz fölé tettem a kanalat és óvatosan kicsit megbillentettem,
hogy a víz körbe vegye ,majd megvártam míg kicsapódik a fehérje.
Ekkor beleengedtem a vízbe,és másfél-két percig fõztem.
Ennyi idõ kell,hogy lágy maradjon a sárgája.
Egy kis borssal megszórtam és pirítóssal tálaltam az idei elsõ sóskámat.


Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/03/sos...

sponsored links

Keres?s