Sóskakrémleves buggyantott tojással
sponsored links
Nagyon szeretem a sóskát, alig vártam már hogy frisset lehessen szedni.
Most buggyantott azaz posírozott tojás volt a feltét hozzá.
Hozzávalók:
- kb 25 dkg friss zsenge sóska
- 1 dl tejszín vagy tej
- 1 kanál liszt
- 1 db tojás személyenként
- édesítõ vagy méz
- só
- ecet
- pirítós kenyér
Elkészítése:
A zsenge sóska levélkéket száraitól megszabadítottam,majd jól átmostam többször.
A zsíron párolását én kihagytam, csak önmagában fonnyasztottam,szerintem
nem kell felesleges zsírokkal terhelni a szervezetünket.
Hozzáöntöttem a fele tejet,és botmixerrel majd egy kanál lisztbõl és
a maradék tejbõl készült habarással sûrítettem.
Vadsavanyúan nem szeretjük, ezért édesítettem kissé.
Közben enyhén ecetes vizet forraltam,majd egy merõkanálba ütöttem a tojást.
A forró víz fölé tettem a kanalat és óvatosan kicsit megbillentettem,
hogy a víz körbe vegye ,majd megvártam míg kicsapódik a fehérje.
Ekkor beleengedtem a vízbe,és másfél-két percig fõztem.
Ennyi idõ kell,hogy lágy maradjon a sárgája.
Egy kis borssal megszórtam és pirítóssal tálaltam az idei elsõ sóskámat.