Sóskafõzelék
sponsored links
Sóskát termeszteni a világ legegyszerûbb dolga, gondolná az ember. Kell hozzá nagyjából fél négyzetméter terület, egy zacskó mag, meg némi csapadék sem árt. Na, mivel kapni nem lehet Angliában, ezért termesztésre adtam a fejem, ennek már vagy 2 éve. Hely még csak-csak akad a kertben, a magot gondosan megrendeltem Magyarországról, biztos, ami biztos alapon, csapadékban nincs hiány errefelé, így a sóska hamar burjánzani kezdett. Gyorsan fõztem is belõle egy adag fõzeléket. Jött a kopp. Ez bizony nem finom, hiába próbáltam én ízesíteni, valahogy mindig túl édes volt, még akkor is, ha a végén már nem tettem bele a cukrot. Elõször azt gondoltam, nem megy ez nekem, ez az egyszerû étel az, amin elbukik a tudományom, de nem adtam fel, készítettem a rosszabbnál rosszabb sóskafõzelékeket......anyósom tudja szerintem a világon a legjobb sóskát fõzni, így beletörõdtem, hogy van egy étel, amit a férjem szerint az anyja fõz jobban. Kapva kaptunk az alkalmon, mikor anyósom augusztusban meglátogatott minket, na majd most eszünk igazán jó sóskát.....de nem. Neki sem sikerült. Természetesen a sóska az idén is burjánzik, tyúkjaim legnagyobb ...