Sóska újra

2012-04-18

sponsored links


Gyerekkoromban gyakran szerepelt a sóska, fõzelék vagy inkább mártás, és az elhagyhatatlan fõtt krumpli. Nem emlékszem, hogy ettük volna tojással, ha törlõdött volna a fejembõl, Panni majd kijavít. Spenót viszont biztosan sosem volt, na jó, nem állítom teljes magabiztossággal, de ha mégis, akkor is csak egyszer-kétszer fordulhatott elõ a tányéromon. Ne kérdezzék, hogy és miért, vajon mi utálkoztunk erõsen, vagy Panni nem volt a nagy barátja, nem tudnám megmondani. Sóska igen, spenót nem, röviden így foglalható össze a téma gyerekkori vonatkozása. 
Késõbb aztán megváltozott a helyzet, egyetem alatt elkezdtem spenótot enni, és egyszerre rájöttem, ez jó, sõt nagyon jó, így azóta eszem nyersen, párolva, salátában vagy canelloniba töltve, pitében és citromosan. A sóskával viszont ritkultak a találkozások, és azok is megmaradtak ugyanolyannak, ami persze egy kicsit sem baj, jó néha azt érezni, mint tízévesen. Imbisz kora már években számolható, de eddig még egyszer sem bukkant fel rajta a sóska, na de ennek a hiánynak most vége lesz. A sóska egészen frissen került hozzám, Panni szedte otthon a kertben, enyém lett az elsõ leszedett adag, hát próbáltam megbecsülni, felnõni a feladathoz, ahogy mondják, és végre kipróbálni valami mást is. 
Itt a vége, leves fõ.

Sóskaleves ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2012/04/soska-ujr...

sponsored links

Keres?s