Sóska és alma avagy Édesítsd meg a napod
sponsored links
A sóska pompás C-vitamin forrás, vizelethajtó, vértisztító, erõsíti szervezetünket fertõzésekkel szemben, és ezekbõl adódóan tökéletes immunerõsítõ. Vannak népek, akik fûszerként is hazsnálják.
A méz fogyasztása azért ajánlatos, mert segít megõrizni az inzulinérzékenységet, és így csökkentheti cukorbetegség kialakulását is. Ha miden igaz, akkor 1kg méz elõállításához kb. 4 millió virágot "látogatnak meg" a méhek.
Az almában fellelhetõ pektin, csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Az ókorban az egyiptomiak, a rómaiak és a görögök is így jelezték az étkezést : Ab ovo usque ad mala, azaz A tojástól az almáig. Tehát az étkezést almával fejezték be.
SÓSKAKRÉMLEVES, ALMÁVAL ÉS MÉZZEL
Hozzávalók:
30 dkg friss sóska
1 db nagy alma (kb.25dkg)
2 ek. méz
2 ger. fokhagyma
2 dl tejszín ...