Sósan édes vagy édesen sós?

2018-03-23

sponsored links


Mostanában egyre sûrûbben kísérletezem olyan édességekkel, amelyekben a sós és az édes ízek keverednek. Szeretem nagyon ezeket a kontrasztokat, hiszen így a megszokott ízekhez képest teljesen izgalmas, új ízkombinációk jönnek létre. Sós karamellel nyilván már mindenki találkozott, ugye ebben a sós íz nagyon jól kiemeli az édes  karamell ízét, viszont én most gondoltam egyet és csokoládéval vegyítettem. Egy szuper puha brownie alapú keksz született belõle, melynek a ropogósságáról a mogyoró gondoskodik, a pontot az ?i?-re pedig az teszi fel, hogy ez a mogyoró bizony sózott. Azt kell mondjam, hogy új kedvenc született. 


Sós mogyorós brownie keksz

Hozzávalók:
250 g étcsokoládé
50 g vaj
2 db közepes tojás
100 g barna cukor
1/2 tk sütõpor
1 csipet só
60 g liszt
1 nagy marék sós mogyoró durvára vágva

Az étcsokit a vajjal olvasszuk össze, majd tegyük félre hûlni. A tojásokat a cukorral verjük habbá és óvatosan forgassuk bele az olvasztott csokiba. Dolgozzuk bele a sóval és a sütõporral elkevert lisztet, majd tegyük hûtõbe, hogy megdermedjen. 
Vegyük ki a hûtõbõl és kanállal formázzunk gombócokat. Pakoljuk sütõpapíros tepsire, kissé lapogassuk le, majd szórjuk meg a mogyoróval. Hagyjunk a gombócok között helyett, mert terülni fog. 200 C-os elõmelegített sütõben süssük 8-9 percig. Amikor megsült, még puhák a kekszek, de így jó, mert még keményedni fog. Hagyjuk tepsiben kihûlni, majd dobozban tároljuk.



Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2018/03/sosa...

sponsored links

Keres?s