Sós túrós kiflik virslivel
sponsored links
Tegnapelõtt vacsorára készültek ezek a virslis kiflik, Olivér ugyanis hotdog-ot emlegetett egyik nap. No nem is azért készült, mert õ annyira ragaszkodott volna a hotdoghoz, csak arról jutott eszembe, hogy valami hasonlót kellene alkotni. Viszont nem volt idõm kelt tésztával bíbelõdni, ezért találtam egy jóval gyorsabb megoldást Alexa Christi-nél. Köszönet érte!
Nálam is kétféle kifli készült, de mindkettõ sós verzió volt. Az egyikbe csak virslit tettem, a tetejét pedig reszelt trappista sajttal szórtam meg. A másik kiflit feltekerés elõtt megkentem jó kis magos mustárral, arra virslit tettem, majd szezámmaggal szórtam meg a tetejét. Ennek pusztán praktikus okai voltak, annyi, hogy meg tudjam a gyerkõcök kiflijét különböztetni a mustárostól. Persze, ha még gyorsabb megoldást szeretnétek, akkor tekerjétek a virsliket leveles tésztába, ahogy én ennél a bejegyzésemnél csináltam.
Hozzávalók (16 db kiflihez)
- 50 dkg liszt
- 2 csomag sütõpor
- 25 dkg zsíros tehéntúró ...