Sós túrógombóc rókagomba mártással
sponsored links
Sikerült szép hosszú nevet találni a vacsorának. A név hosszúsága egyenes arányban áll a készítés során felhasznált edények számával, de megérte.
Az alapötletet Eszter oldalán találtam, de én más befejezést kínáltam a gombócoknak.
A gombóchoz délelõtt összegyúrtam 33 dkg tehéntúrót két egész tojással, 1,3 dl búzadarával, sóval - majd a hûtõbe küldtem õket gondolkodni. Este a masszához kevertem egy csokor apróra vágott zöldpetrezselymet, egy kisebb fej finomra vágott vöröshagymát, maréknyi reszelt parmezánt. Diónyi gombócokat formáltam.
Néhány szelet húsos szalonnát kockákra vágtam, zsírjukat kisütöttem; a pirult szalonnakockákat a zsírból kivettem.
A gombócokat lobogva forró, sós vízben megfõztem, majd ...