Sós stangli
sponsored links
A közelünkben van egy albán pékség, a Dini pékség. Csoda finomságok kaphatók ott. Amit én nem annyira szeretek benne, hogy édes a zsemle tésztája. Ugyanilyen édes tésztájú a sós stanglijuk, de azzal a jó vastag sóréteggel van meglocsolva, amit az ember legelõször eszik le róla. Ezért is vesszük meg:-)
Nagyon megörültem, mikor Limara oldalán megláttam ezt a receptet és a képet, ami kísértetiesen hasonlított erre a finomságra. Mint kiderült, ugyanarról beszélünk, csak arrafelé Slanak-nak, azaz "összetapadt ujjacskáknak" nevezik. A név nem számít, az íz a domináns.
Ma meg is sütöttem, és nem utoljára az biztos! Nagyon finom, a férjem még vacsorára is ezt kérte, és közben nem gyõzött dícsérni:-))) Ez lesz a kedvenc pékárum!!!
Hozzávalók kb. 32 stanglihoz:
500 g finomliszt, 1 tk. só, 1 tk. cukor, 20 g élesztõ, 50 ml olaj, fél doboz tejföl, 150 ml langyos víz, 1 dl tej, +1 tk. cukor
A sós öntethez:
4 ek. liszt, 2 tk. só, víz ...