Sós, sajtos házi keksz (2.)
sponsored links
Ma sütöttem újabb adag édes és egy adag sós kekszet is. A végére már egész jól belejöttem a gyúrás-nyújtás-szaggatás hármasába. :) Ma csak szíveket és lóheréket csináltam. Láttam még a fenyõfa formát is a fiókban... De hát a Jézuska már régebben volt, mint a Nyuszi. :) Így az elsõ nyusziformák csak nem mutattak olyan furán.
Szabina receptje alapján dolgoztam, de én másfajta lisztet használtam. Finom lett. Amúgy is szeretem a sós ropogtatni valókat és ez nyilván egészségesebb, mint egy (drága) chips. (Bár azért nagyon ritkán egy csomag chips is lecsúszik, mert néha megkívánom.) Inkább a sós dolgokat szeretem, de most valahogy kekszben az édes jobban bejött. Ez nem a receptet minõsíti, csak az ízlésvilágomat. :) A recept nagyon jó, tessék kipróbálni. Az eredeti itt van. Most jöjjön a picit módosított változat.
Elkészítése
A kétféle lisztben elkeverem a köményt, majd belekockázom a margarint és szétmorzsolom a liszttel. Belekeverem a reszelt sajtot, majd a sót és a sütõport. Kisebb mélyedést készítek a közepén, amibe beleteszem a tejfölt. Összegyúrom és ...