Sós rúd zabpehehylisztbõl
sponsored links
Az alaprecept Chez Sandra blogjából van, innen, csak én egy kicsit átvariáltam. Nekem a fehér liszt még mindig tiltott dolog, viszont ezt a pogácsát meg szerettem volna kóstolni, így alkottam egy kicsit :)
Vagyis inkább bénáztam alkotás helyett. A vajat elfelejtettem kivenni a hûtõbõl, kemény volt, gondoltam kicsit lágyítok rajta a mikróban. Aham, naná, hogy folyós lett. Élesztõm csak friss volt itthon. Tejföl kicsit megszaladt és több lett, így lisztet is jóval többet vett fel. Azért nagy nehezen sikerült összehoznom :) finom lett. Olyannyira, hogy csemetéim ezt ették inkább és nem is igen nyúltak a nekik készült túrós pogácsához.
Hozzávalók:
65 dkg zabpehelyliszt
25 dkg vaj
fél pohár 12%os tejföl ( a nagy 375-ös pohár)
2,5 dkg élesztõ
1 deci tej ...