Sós rúd perectésztából :)

2012-02-26

sponsored links


Rájöttem ám, hogy mi a kelt tészta kívánás oka! :))) Nemrég nyílt egy pékség nálunk, és minden nap munkába menet kénytelen vagyok elmenni mellette. Persze jártam már benn is egyszer- kétszer, de az illatok... 
Van egy Sós négyes nevezetû pékáru, amit amikor megkóstoltam egybõl a perec, az a békebeli (nem száraz) jutott eszembe róla. Aki járt úgy 30 éve kb. (na, azért most hogy ezt leírtam, kicsit ledöbbentem,. de rég voltam gyerek... ) a Városligetben, Állatkert, Vidámpark környékén Pesten tudja mirõl beszélek. :D
Mindez akkor lett világos számomra, amikor a neten bolyongva Maxnál megpillantottam ezeket a rudakat. Elvesztem! :)  
Aztán még egy gyors mustra ChefVikinél is, és neki is álltam. Kicsid ducibbak lettek, mint szerettem volna, nem teljesen az az íz jött vissza, de kit érdekel ez most?
Nagyon finom... volt. 
Nem teljesen két óra alatt, nem hogy elkészült, de el is fogyott. :)

Hozzávalók:
  • 70 ml. olaj
  • 2,5 dl. tej
  • 50 dkg. liszt
  • 1 ek. cukor ...

Folytats a blogon ... csillakonyha.blogspot.com/2012/02/sos...

sponsored links

Keres?s