Sós perec
sponsored links
50 dkg liszt, 25 dkg hideg zsír 2-2,5 dl tejföl, 30 dkg reszelt sajt, 2 csomag sütõpor, 2 teáskanál só, |
1 evõkanál só,
4 evõkanál liszt,
vízzel
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütõporral, elmorzsoljuk benne a finomra reszelt sajtot, majd a zsírt. Hozzá adjuk a tejfölt és jól összedolgozzuk. Ceruzavastagságúra hurkákat sodrunk belõle, perec formájúra csavarjuk és egy kikent tepsibe pakoljuk, tojással megkenjük.
A sót, a liszttel elkeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta tészta állagú legyen.
A sütõt jól elõmelegítjük, és már sütünk is.
A sütés utolsó elõtti pillanatában a pereceket megkenjük vékonyan a sómázzal és épp annyi idõre visszadobjuk sülni, hogy a máz egy picit megszilárduljon.