Sós perec

2014-03-07

sponsored links





50 dkg liszt,
25 dkg hideg zsír 
2-2,5 dl tejföl,
30 dkg reszelt sajt,
2 csomag sütõpor,
2 teáskanál só,

1 evõkanál só,
4 evõkanál liszt,
vízzel

A lisztet elkeverjük a sóval és a sütõporral, elmorzsoljuk benne a finomra reszelt sajtot, majd a zsírt. Hozzá adjuk a tejfölt és jól összedolgozzuk. Ceruzavastagságúra hurkákat sodrunk belõle, perec formájúra csavarjuk és egy kikent tepsibe pakoljuk, tojással megkenjük.
A sót, a liszttel elkeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsinta tészta állagú legyen.
A sütõt jól elõmelegítjük, és már sütünk is.
A sütés utolsó elõtti pillanatában a pereceket megkenjük vékonyan a sómázzal és épp annyi idõre visszadobjuk sülni, hogy a máz egy picit megszilárduljon.


Folytats a blogon ... nagymamamkonyhaja.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s