Sós palacsinták
sponsored links
Új palacsintasütõm van. Ha jól belegondolok, sosem volt még külön palacsintasütõm, az éppen aktuális teflonserpenyõben sütöttem mindig a palacsintákat. Nos, teflonserpenyõm sem lesz többé, mert a palacsintasütõvel együtt beszereztem egy hasonló minõségû, vastag aljú, jó nehéz serpenyõt is, és a különbség hihetetlen.
Kapros palacsinta virslivel (2 személyre):
10 dkg lisztbõl, 1 egész tojásból, 1 csipet sóból és kb. 3 dl tejbõl palacsintatésztát keverünk. Adunk hozzá egy jó löttyintésnyi napraforgóolajat. 30 percig állni hagyjuk. 1 csomag kaprot finomra aprítunk. 3 dkg vajat megolvasztunk, hozzáadunk 1 evõkanál lisztet, és fehéredésig hevítjük. Beletesszük a kapor felét, egy kicsit pirítjuk, és felengedjük annyi tejjel (kb. 3 dl), amivel közepesen sûrû mártást kapunk. Besûrítjük, ha szükséges, adunk még hozzá tejet. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a ...