Sós-mákos csillag

2017-12-31

sponsored links









Karácsony táján többnyire az édes süteményeké volt a fõszerep. Szilveszterkor viszont jobban csúsznak a sós rágcsálni valók. :) ...talán azért is, mert az édessel telítõdtünk egy idõre. :D Ez a süti jó választás lehet, mert amilyen finom, olyan gyorsan elkészül. ...sajnos legalább ilyen gyorsan el is fogy, épp ezért érdemes lehet dupla adagot sütni, pláne, ha vendégeket is várunk. ;) Természetesen a mákon kívül megszórhatjuk lenmaggal, szezámmaggal, köménymaggal, vagy akár sajttal is. Az biztos, hogy bármelyikre esik is a választás, ez a süti igen kapós lesz. ;)


Én ezekkel a csillagokkal búcsúztatom az óévet és köszöntöm az újat.
Kívánom, hogy mindenkinek legyen olyan az elkövetkezendõ esztendõ, amilyet szeretne. :)  
?










Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg sima liszt
15 dkg zsír
1 tojás
1 tojássárgája
2 dl tejföl
0,5 dl langyos tej
2 dkg élesztõ
1 kk. cukor


A tetejére:
1-2 tojássárgája
mák


  1. Az élesztõt a tejben a cukorral és 1 teáskanál liszttel felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a sót és az élesztõvel együtt sima tésztává dolgozzuk. 
  2. Letakarva ~5 percet pihentetjük. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, 3-4 cm-es csillag alakú formával kiszaggatjuk. A megmaradt tésztát újragyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk. 
  3. A csillagokat sütõpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tetejüket lekenjük tojássárgájával és meghintjük mákkal. 200°C-ra elõmelegített sütõben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

















A receptet a Kifõztük januári számában is megtaláljátok. :)

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s