Sós muffinok - kolbászos-sajtos és olaszos
sponsored links
Kolbászos-sajtos muffin |
olaszos muffin |
Olyan régen kinéztem már ezeket a recepteket a receptletoltes.hu oldalon.
Az én kolbászos-sajtos muffinom a Magyaros muffin I. leírás szerint készült, az olaszos pedig ez alapján, utóbbi kis változtatásokkal.
A kolbászos szóról szóra úgy készült, ahogy a leírásban szerepel.
A kolbászos muffin hozzávalói:
20 dkg füstölt csípõs kolbász egészen apróra vágva,
20 dkg finom liszt,
1 csomag sütõpor
20 dkg durvára reszelt trappista sajt 15 dkg a tésztába 5 dkg a muffin tetejére
3 dl tej,
3 tojás
1 nagy csipet só (2 is lehet) - bár az eredeti recept nem tartalmazott sót.
A lebõrözött, apróra vágott kolbászt, lisztet, sütõport 15 dkg reszelt sajtot összekevertem.
A 3 dl tejbe beleütöttem 3 tojást, jól elhabartam a sóval és összekevertem a száraz anyagokkal. Papírkapszlival bélelt 12-es muffin formába kanalaztam, tetejére szórtam a maradék sajtot és 170 fokra elõmelegített légkeveréses sütõben kb. 25 percig sütöttem aztán rácsra szedtem hûlni.
Az olaszos muffin hozzávalói:
eredetileg nálam
10 dkg olasz szalámi apróra vágva 10 dkg óriás paprikás szalámi (Lidls) apróra vágva
12,5 dkg mozarella sajt 10 dkg Fittimo fokhagymás sajt apróra kockázva
1 kicsi édes zöldpaprika felaprítva 1/2 hegyes erõs paprika felaprítva
1 apró vöröshagyma felaprítva 1 dió nagyságú lila hagyma egészen apróra vágva
1 gerezd fokhagyma felaprítva 1 gerezd fokhagyma egészen apróra vágva
30 dkg finom liszt 30 dkg finom liszt
1 cs. sütõpor 1 cs. sütõpor
fél kiskanál só 1 kávéskanál só
õrölt bors -
fél mokkáskanál morzsolt oregano 3 nagy csipet morzsolt oregano
4 dkg reszelt parmezán 4 dkg reszelt parmezán
1 tojás 1 tojás
0,75 dl olívaolaj 1,5 pálinkás pohár napraforgó olaj
10 dkg sûrített paradicsom kb. 14 dkg passzírozott paradicsom
2 dl natúr joghurt 2 dl natúr joghurt
5 dkg ementáli sajt reszelve a tetejére 5 dkg ementáli sajt
A felaprított szalámit, sajtot, paprikát, hagymákat, lisztet, sütõport, sót, oregánót, parmezánt jól elvegyítettem. Másik edényben a joghurtot, olajat, passzírozott paradicsomot és tojást kevertem össze, aztán a folyékony anyagokat elkevertem a lisztessel, kapszlival bélelt 12 db-os muffin formába kanalaztam, tetejére szórtam a reszelt ementáli sajtot és ezt is 170 fokos légkeveréses sütõbe toltam. Kb. 25-30 perc alatt sült szép aranybarnára.
kolbászos-sajtos és olaszos muffin |
Mindkét sós muffin nagyon finom lett!