Sós magropogós

2014-06-24

sponsored links

sósmagropogós0A recept eredeti ötlete nem az enyém. Szombaton paleos találkozón kóstoltam. Nem írtam le a pontos receptet, de egy verziót prezentálok nektek, mert ez a ropogós hihetetlenül finom.

Vendégségre érdemes készíteni, vagy egyszerre megsütni 2-3 tepsivel, mert kiválóan tárolható papírdobozban, szellõs helyen.

Hozzávalók 3 tepsihez:sósmagropogós00

  • 0,5 kg hántolt tökmag
  • 0,5 kg hántolt napraforgó mag
  • 30 dkg mandula forgács
  • 5-6 db tojás – méretfüggõ! Egyébként a találkozóra hozott ropogóst kizárólag tojásfehérjével készítették!
  • Fûszerek (egyéni ízlés szerint!):
    • 1 evõkanál só
    • Õrölt bors
    • Õrölt köménymag
    • Esetleg canney bors
    • Esetleg római kömény

Elkészítés:

  • A magokat keverd össze
  • A tojásokat is keverd ki a fûszerekkel
  • Elegyítsd össze a magokat a tojásokkal
  • Zsírpapírral bélelj ki tepsiket
  • Vékonyan hord fel a “tésztát” a tepsikre; lehet kanállal kör alakban is halmokat lapogatni!
  • Melegítsd elõ a sütõt, majd a legalsó fokozaton süsd a ropogóst kb. 30 percig; Nézz rá, nehogy az alja megégjen

sósmagropogós1


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=23070

sponsored links

Keres?s