Sós magropogós
sponsored links
A recept eredeti ötlete nem az enyém. Szombaton paleos találkozón kóstoltam. Nem írtam le a pontos receptet, de egy verziót prezentálok nektek, mert ez a ropogós hihetetlenül finom.
Vendégségre érdemes készíteni, vagy egyszerre megsütni 2-3 tepsivel, mert kiválóan tárolható papírdobozban, szellõs helyen.
- 0,5 kg hántolt tökmag
- 0,5 kg hántolt napraforgó mag
- 30 dkg mandula forgács
- 5-6 db tojás – méretfüggõ! Egyébként a találkozóra hozott ropogóst kizárólag tojásfehérjével készítették!
- Fûszerek (egyéni ízlés szerint!):
- 1 evõkanál só
- Õrölt bors
- Õrölt köménymag
- Esetleg canney bors
- Esetleg római kömény
Elkészítés:
- A magokat keverd össze
- A tojásokat is keverd ki a fûszerekkel
- Elegyítsd össze a magokat a tojásokkal
- Zsírpapírral bélelj ki tepsiket
- Vékonyan hord fel a “tésztát” a tepsikre; lehet kanállal kör alakban is halmokat lapogatni!
- Melegítsd elõ a sütõt, majd a legalsó fokozaton süsd a ropogóst kb. 30 percig; Nézz rá, nehogy az alja megégjen