Sós karamellás torta
sponsored links
Napjaink egyik legdivatosabb alapanyaga a sós karamella. Nem is csoda, hiszen õrületesen finom. A só még jobban kiemeli a karamella ízét, viszont ellensúlyozni tudja a tömény édességét. Egy aranyszabály van, csak kiváló minõségû sóval dolgozzunk (pl. fleur de sel vagy maldon, a lényeg, hogy az olcsó tengeri sóval nem lesz jó).
Nos, ez a torta csak úgy hirtelen felindulásból készült barátoknak, így a díszítést erõsen hanyagoltam. Viszont a belseje hat vékony lap puha, kakaós piskótát rejt, közte vékony réteg sós karamellával, ami mindenért kárpótol.
Hozzávalók a kakaós piskótához (18 cm-es formához, Ladurée-féle, a receptért köszönet Noéminek), a felsorolt hozzávalókból kétszeres mennyiséget kell majd venni:
3 nagy bio tojás
75 g cukor
30 g liszt
22 g étkezési keményítõ ...