Sós karamellás kréker
sponsored links
Egy gyorsan és néhány hozzávalóból elkészíthetõ receptet hoztam. Aki szereti a sós-édes kombinációt, az biztosan imádni fogja. A receptet még Kiskanálnál találtam régebben.
Hozzávalók
- 60 db Tuc keksz (a kisebb fajtából)
- 11 dkg vaj
- 11 dkg barnacukor
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- Egy sütõpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kekszeket.
- A vajat a cukorral összemelegítjük. Ha felforrt, még 3 percig hagyjuk forrni.
- Óvatosan ráöntjük a kekszre, majd elõmelegített sütõben, 160 fokon 6 percig sütjük. Hagyjuk kihûlni.
- A csokit felolvasztjuk, majd rákenjük a karamellás kekszre.
- Hûtõbe rakjuk a csoki megdermedéséig, majd kisebb darabokra törjük.