Sós karamellás bonbon
sponsored links
A világ legjobb sós karamellás bonbonja, amit eddig kóstoltam. Nekem elhihetitek, kóstoltam már párat, a karamell ugyanis nagy kedvencem minden formában (hmmm, még fagyiban élek-halok érte...). A tökéletes receptet az egyik kedvenc bonbonos könyvemben találtam meg: a szerzõ, A. G. Shotts már a bevezetõben azt írta, hogy ez a legkelendõbb bonbonja, úgyhogy tudtam, ezt ki kell próbálnom. És tényleg, életem legjobb sós karamellája lett!
Még egy kis extrát is adtam hozzá: Emõkétõl kaptam kóstolóba karamellizált ostyatörmelékkel megszórt csokifalatkákat, ami nagyon ízlett. Így vettem én is egy csomaggal ilyen ostyát (Ázsia Bt. boltjában kapható), és ebbe forgattam a bonbonokat. Így a lágy sós karamellkrém jó kis kontrasztot kapott a ropogós karamellizált ostyával... valami egészen frenetikus lett, úgy kellett visszafognom magam a hûtõnyitogatástól :)
Hozzávalók 25-30 db bonbonhoz:
Sós karamellás ganache
- 12,5 dkg fehér csokoládé
- 3,5 dkg cukor
- 1,5 dkg víz (nem deci!!)
- 9 dkg habtejszín (nem deci!!)
- 1 dkg méz
- 4 gr jó minõségû só (nálam Himalája só) ...