Sós karamella fagylalt csokoládétortára halmozva, kávé granitával
sponsored links
A legutóbbi VKF óta motoszkál ez az édesség a fejemben, de sajnos akkorra nem sikerült elkészíteni. Eredetileg kávéfagylalttal szerettem volna, de most nagyobb kísértés volt a sós karamella, ami egy csodálatos dolog. Ráadásul két nagyszerû recept találkozik, David Lebovitz karamellfagyija és James Martin csokitortája. Mindez olyan forróságban, hogy a fagyigombóc sajnos (vagy nem) leolvadt a csokitortáról. A kávé granita pedig visszarántja a valóságba az egész édesen sós hóbelebancot.
Hozzávalók a csokoládétortához (4 mini piteformában - 9 cm):
4 tojás
100 g vaj
200 g étcsokoládé (min. 70%-os kakaótartalommal)
30 g porcukor
egy csipet só
A tojásokat szétválasztom. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.A vajat a csokoládéval összeolvasztom, majd a sárgájával és a porcukorral simára keverem. A fehérjét több adagban óvatosan a csokoládés masszához ...