Sós kapros-túrós pite
sponsored links
Megint egy sós pite. :D Ígérem, készülnek majd édesek is, de most valahogy megint sósra voltunk éhesek. Volt itthon túró is, ha pedig sós is és túrós is, akkor nem hiányozhat belõle a kapor sem. No meg némi jófajta húsos szalonna. :D Finom kis piték lettek, amiket reggelire, uzsonnára, vagy vacsorára is elkészíthetünk. Persze egy kiránduláson is megállják a helyüket. ;)
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (4x125 g-os)
20 dkg túró
2 ek. tejföl
1 kk. étkezési keményítõ
1 kk. finomra vágott kapor (lehet szárított is)
5 dkg húsos szalonna
só
Továbbá:
1 tojássárgája
szezámmag
- A töltelékhez a túrót kikeverjük a tejföllel és étkezési keményítõvel. Ízesítjük sóval, kaporral.
- A szalonnát lepirítjuk, majd a zsírjáról leszedve a töltelékhez adjuk.
- A sütõt elõmelegítjük 200°C-ra.
- A szobahõmérsékleten kiolvasztott tésztalapokat lisztezett deszkára tesszük, egyenként kissé kinyújtjuk, majd a pitekészítõvel kiszúrjuk és megmintázzuk. (Egy lapból egy pite készül.)
- A pitékhez a teli tésztakört a pitekészítõ aljába tesszük. Szélét körben lekenjük tojássárgájával, majd belehalmozzuk a töltelék negyedét. Ráhelyezünk egy rácsozott tésztakört, majd "megformázzuk".
- A pitéket sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket lekenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal és elõmelegített sütõben ~20 perc alatt készre sütjük.
A receptet a Kifõztük áprilisi számában is megtaláljátok. :)