Sós kalács

2012-04-10

sponsored links


Még húsvét elõtt láttam 4Gyereknél-a Fõzök- sütök-mosogatok blog írójánál ezt a remek receptet,és már akkor el is döntöttem,hogy én ezt a kalácsot mindenképpen elfogom készítenem,nagyon tetszett már így elsõ ránézésre,na és minden várakozást felül múlt,nagyon nagyon finom könnyû,igazi húsvéti kalács,ezúton is köszönöm 4Gyereknek ezt a remek receptet.Mindent a recept szerint készítettem,langyos tejben az élesztõt egy pici cukorral felfuttattam,majd a lisztel,sóval,tojással,tejszínnel összekevertem ,elkezdtem dagasztani,majd közben az olvasztott vajat is hozzágyúrtam,egy rugalmas tésztát kaptam,majd letakartam,és félre tettem 50 percig keleszteni,50 perc után a tésztát lisztezett felületen kinyújtottam kb. fél cm vastagságúra  ,majd akkora darabokra vágtam a tésztát,hogy egy gyümölcskenyér formába beleférjenek a szeletek kb. 9x7 cm,a forma alját kibéleltem sütõpapírral,majd  egymás mellé pakoltam a formába a szeleteket,úgy,hogy az egyik felét megkentem olvasztott vajjal,szelet,vaj szelet,és így tovább amíg a formánk meg nem telik,letakartam a formában,és 50 percig kelesztettem,majd 200 fokra elõmelegített sütõben 30 perc alatt megsütöttem fél idõben  a tetejére terítettem egy sütõpapírt,hogy meg ne égjen a kalács,mint már írtam,nagyon finom lett,biztos,hogy nem csak húsvéti kalács lesz nálunk,már a család alig várja,hogy ismét elkészítsem.:-)

Hozzávalók:
2dl tej
3dkg élesztõ
2tk cukor
1ek só
1dl tejszín ...

Folytats a blogon ... ditta84.blogspot.com/2012/04/sos-kala...

sponsored links

Keres?s