Sós kalács

2011-10-09

sponsored links

kalács

A kalács Fûszeres Eszter szakácskönyvének a receptje, de mire elkészült, a saját anyja sem ismer volna rá. Egyrészt azért, mert minden liszt más, egyikhez több, a másikhoz kevesebb folyadék kell a megfelelõ állag eléréséhez*, másrészt úgy tapasztaltam, hogy nagyon óvatosnak kell lenni a folyadék adagolásával a kelt tészták esetében. Ha egy kicsit meglódul a tej, akkor adhatunk hozzá akármennyi lisztet, sohasem lesz igazán jó textúrája a tésztának, és a fonatok nem fognak kellõképpen kidomborodni. Pont úgy, mint az én kalácsom esetében.

Sós kalács (2 darabhoz):

2,5 dkg élesztõt 2 kockacukorral 1 dl langyos tejben 15 perc alatt felfuttatjuk. 3,5 csésze lisztet (kb. 55 dkg) elkeverünk 2 teáskanál sóval, 1/8 csésze (2,5 dkg) cukorral. Hozzáadunk 2 egész tojást és 1/4 csésze napraforgóolajat, meg a felfuttatott élesztõt. Dagasztani kezdjük, és óvatosan langyos vizet adagolunk hozzá a megfelelõ, inkább szilárd állag eléréséig. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd ...


Folytats a blogon ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201...

sponsored links

Keres?s