Sós kalács

2017-04-15

sponsored links

Hozzávalók 2 darabhoz:
50 dkg liszt
1 egész tojás
1 tojás sárgája
2,5 dl langyos tej
1 kanál cukor
1 kiskanál só
3 dkg friss élesztõ
0,5 dl olaj
A tetejére:
1 tojás sárgája
2 kanál tej
magvak

A langyos tejben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt, majd hagyjuk felfutni.
A többi hozzávalót tálba helyezzük, hozzáöntjük az élesztõs tejet és alaposan kidagasztjuk. Ha szükséges még adhatunk hozzá kevés tejet. A tészta selymes tapintású, nem túl lágy kell legyen.
Kiolajozott tálba tesszük, lefóliázzuk, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztából kissé kinyomkodjuk a levegõt és 6 egyforma darabra vágjuk. Mindegyik tésztadarabból 40 cm hosszú rudat sodrunk.
Három tésztaszál végét összefogjuk és a rudakat copf formára összefonjuk. A végeit a fonat alá fordítjuk. Így járunk el a másik három tésztarúddal is.
A két kis kalácsot sütõpapíros tepsire helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, majd további 35-40  percig kelni hagyjuk.
Megkenjük a tejjel összekevert tojássárgájával, megszórjuk a magvakkal és 180 C fokra elõmelegített sütõben szép pirosra sütjük.
  



Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2017/04/sos-kala...

sponsored links

Keres?s