Sós apróság - túrós kocka
sponsored links
Beleszerettem! A tésztája mindössze négy összetevõbõl áll, csak összegyúrod és sütheted is, de ha úgy szeretnéd bevágod a hûtõbe és órák múlva sütöd, vagy másnap reggel. Egész egyszerûen felvághatod kockákra a kinyújtott tésztát, de akár ki is szaggathatod tökéletesen megtartja a formáját, leteszteltem . Imádom az ilyen alkalmazkodó tésztákat. Ízre vitathatatlanul ennek volt a legnagyobb sikere a család körében az eddig sütött sósak közül. Ma mindössze négy adagot sütöttem.:) Az elsõt próbaképpen, hogy milyen, mert a holnapi eljegyzésre dupla adaggal szerettem volna készülni. A totális siker után begyúrtam az eljegyzésre szántat. Utána pedig még egy adagot, mert a család igen látványosan sóhajtozott, hogy csak ennyi van:) A receptre az Arany Tepsi blogon találtam. Köszönet érte!
Túrós kocka
két gáztepsinyi lesz belõle
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg margarin
- 2 tk. só
- 1 tojás a kenéshez
- bármi amit szeretnél: sajt, köménymag, szezámmag, lenmag, mák
A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. Na én elsõ körben itt felvágtam a tésztát kb. 1,5X1,5 cm kockákra. Senkit nem akarok áltatni két egyforma darab nem lett közöttük....ebben menthetetlenül béna vagyok:)
Utána berámoltam egy kizsírozott tepsibe, lekentem a felvert tojással és sajtot tettem rá. Na, második körben már úgy gondoltam szükségem van még a józan eszemre, ezért nemes egyszerûséggel felvágás elõtt az egész kinyújtott tésztát lekentem tojással, megszórtam köménymaggal és sajtot reszeltem rá. Na, ezután vágtam fel és raktam a tepsibe. Töredék idõ alatt kész lett:)
Kb. 180 C-ra elõmelegített sütõben nagyjából 25 perc alatt sül meg.