Sólet egyszerûen
sponsored links
Nagyon-nagyon ritkán fõzök sóletet, nem is emlékszem, mikor volt utoljára. Azért, mert valamikor réges-régen, még a kapcsolatunk elején a párom mondta, hogy õ azt nem szereti, mert "fújtós". És mivel igazán nem panaszkodhatom, hiszen ezenkívül nem sok olyan étel van, amit nem szeret, olyan meg még kevesebb, amit nem enne meg, tehát sólet nem volt. A bablevest szereti, tehát szárazbabból inkább azt fõztem, fõzeléket is ritkán, de akkor friss, fejtett babból.
És akkor most mégis mi történt?
Elõzõ vasárnap elmentünk a Kazinczy utcába, hogy körülnézzünk kicsit a Judafesten. És természetesen arra is gondoltam, hogy eszem ott egy sóletet, sõt, elméletben még a párom is vállalkozott volna rá, hiszen igen régen nem kóstolta már. Volt is, nem is egy helyen, jól megnéztük, sétálgattunk, hiszen még elég korán volt ebédeléshez. A vége pedig az lett, hogy a meglehetõsen hideg idõben a kezünk elgémberedett, meg egyébként sem a kedvenc szokásom télikabátban enni, tehát inkább hazajöttünk, és megettük ebédre, amit elõzõleg fõztem. Viszont eldöntöttem, hogy most - például a következõ szombatra, mert ha már... akkor szombatra - mindenképpen sóletet fogok fõzni.
Ez is olyan étel, amihez - már aki szokott fõzni - mindenkinek megvan az egyetlen, a tökéletes ...