Sóban sült csirke, medvehagymás rizs és wokban sült kínai kel

2012-04-02

sponsored links


Régóta szemeztem a kínai kellel, de bevallom, még sose ettem. Egy ismerõsöm mesélte, hogy õ salátaként fogyasztja. Felcsigázta az érdeklõdésemet, ezért vettem egyet. Sokáig filóztam azon, mit készítsek belõle, aztán úgy gondoltam, hogy egy wokos megoldással nem lehet mellényúlni. Ehhez a keményebb, torzsás alját használtam fel, és nagyon finom lett. Sajnálom, hogy eddig nem került a kosaramba, de az biztos, hogy máskor is venni fogok.
Mivel rövid a medvehagyma szezon, amibe lehet belecsempészem, így került most a rizsbe is. A sóban sült csirke meg nagy kedvencünk, egyszerûen elkészíthetõ és cserébe nagyon finom.

Hozzávalók:
1 egész csirke
1 kg só
majoranna

fél kínai kel (az alsó része)
kevés olaj (vagy kacsazsír)
2 ek vörösborecet
1 ek szójaszósz ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2012/04/soban-s...

sponsored links

Keres?s