Sóban sült ananász narancsöntettel- egy különleges desszert
sponsored links
Biztosan Ti is jártatok már úgy, hogy a tévében elcsíptetek egy receptet, amit tátott szájjal és kissé hitetlenkedve néztetek...na én ezzel így voltam!
Váltogatva a csatornák között egy novemberi délután megálltam egy francia tengeri só lepárló üzemet bemutató mûsornál ahol egyszer csak a mûsorvezetõ kötényt kötött és azt mondta, egy nagyon finom és egyszerû desszertet mutat be, a sóban sült ananászt.
Szerencsére nem volt bonyolult a receptúra így gyorsan papírra vetettem és szentül elhatároztam, hogy adandó alkalommal kipróbálom. (Egy ananász, 1 kg só és némi segédanyag, több is veszett már Mohácsnál... :-D) Ez az alkalom pedig karácsony 1. napjának ebédje lett, ami után igazán jól esett már egy kis gyümölcs a sok dõzsölés után...
Számomra különleges és nagyszerû élmény - sós, édes, ananászos és narancsos egyszerre - volt így ...