Sárkánygyümölcsös-csokis macaron
sponsored links
Nemrég egy új macaron receptet próbáltam ki. Noéminek köszönhetõen most végre szinte hófehér macaronjaim lettek. És ennek a titka az olasz meringue. Eddig én mindig a francia meringue (azaz francia hab) módszerével készítettem, aminek a lényege a tojásfehérje pihentetése és végül porcukorral való felverése szobahõmérsékleten. Ehhez képest az olasz verzióban curkorszirupot kell fõzni és azt kell belefolyatni a tojáshabba. Ugyanakkor bátorkodtam újítani kicsit, ezúttal nádcukorral próbálkoztam. Ha ilyen úton haladunk, lassan egészségesnek mondható lesz a macaronom :))) Bár õszintén ez még nagyon messze van attól, mert hiába nádcukor, akkor is 20 deka kerül belõle ezekbe az apró falatkákba :) A nádcukros ötlet onnan jött, hogy most már szinte kizárólag azt használom sütésre és múltkor láttam a boltban porcukrot is. Megörültem, hogy az szép fehér színû, gondoltam milyen jó lesz az a fehér macaronhoz. Igenám csak amikor vízzel cukorszirupot fõztem belõle kegyetlenül barna lett. Meg is ijedtem, hogy ebbõl sose lesz fehér...és mégis láss csodát, mire összekutyultam mindent és sütésre került a sor szépen "kifehéredtek".
Szinte egy az egyben követtem Mandulasarok utasításait, kivéve a nádcukor dolgot meg a tojásfehérje mértékét...nekem sajnos a 2 tojásfehérje csak 75 gramm volt összesen, így a 80 gramm helyett 75 grammot használtam. És teljesen jók lettek a ...