Sárgatúró paleosan

2014-04-23

sponsored links

Willson receptje és képei, kattints ide és még részletesebben láthatsz képeket és leírást Willson oldalán

1 Willson sárgatúró 040
Hozzávalók (adagonként):
  • 2 egész tojás
  • fél citrom leve
  • vanília, pici só
  • 2 teáskanál Xukor0  (ízlés szerint) , vagy Stevia
  • kisütéshez egy evõkanálnyi kókuszzsír
  • ízesítéshez :
  • 1 dkg vaj
  • reszelt (bio!)citromhéj és citromlé
  • mazsola v. aszalt áfonya
Elkészítés:
  • A két egész tojást jól összekevertem a Xukorral, citromlével, vaníliával és pici sóval, majd serpenyõben kókuszzsíron, rántotta szerûen lágyra sütöttem.
  • Krumplitörõvel alaposan elmorzsáltam, és levettem a gázról. Rögtön ráraktam egy kevés vajat, hogy ráolvadjon, és hozzákevertem az ízesítõket.
  •  Így, langyosan, paleocsintába lehet tölteni, vagy formába préselve, kihûtve (szeletelve) tálalni.
1 Willson sárgatúró 024“Sárgatúró” kehely mandulával és tojáshabbal

A hagyományos sárga túró: hagyományossárgatúróTejben fõzik

A tejet mellõzve, én is kipróbáltam fõzve,a sós és az édes változatot is:

Hozzávalók: 

  • 1 liter víz (csipetnyi sóval, késhegynyi Steviával)
  • 10 egész tojás
  • 5 dkg vaj

Ízesítés:

A/ Édes: 

  • 2 evõkanál Xukor0 (Stevia)
  • vanília
  • 1 biocitrom leve és reszelt héja*
  • mazsola (aszalt áfonya/meggy… stb)

B/ Sós: 

  •  só, bors
  • apróra vágott zöldhagyma (vagy snidling)
  • de ízesíthetõ fokhagymával vagy annak apróra vágott friss zöld levelével, darált sonkával, petrezselyemmel, mediterrán fûszerkeverékkel, õrölt köménymaggal…

Elkészítés: 

  • A vizet egy késhegynyi Steviával és sóval feltettem fõni
  • A tojásokat feltörtem, kissé összehabartam és a forrásban lévõ vízbe öntöttem addig kavargattam, amíg szépen megalvadt, megfõtt, összeugrot szitán, szûrõpapír segítségével, nagyjából lecsorgattam, az adagot kettéosztottam, krumplitörõvel apróra törtem, majd ízesítettem:
Az egyik felét édesena vaj felével, citrommal, Xukor0-al, vaníliával, mazsolával,
A másik felét sósan: vajjal, borsosan, zöldhagymásan.
Hûtõszekrényben jól behûtöttem, hogy a vaj beledermedjen és ne tudjon kicsorogni,majd jó szorosan gézlapokba csomagoltam, lesúlyoztam és kicsöpögtettem
Felszeletelésig hûtõben tároltam.
Sonka**szeletekkel, tormával, almakarikákkal tálaltam:
1 Willson sárgatúró 096
lehet készíteni hozzá málnás tojáshabot is
Borsodban Szirkának hívják a sós változatot, de a són, borson kívül más nem kerül bele.
sárgatúróuzsonnásdobozbansárgatúrótorta
Megjegyzés:

* ha nem kapsz biocitromot, citromlé is megteszi és lehet kapni szárított, bio, citromhéj õrleményt, azzal is ízesítheted.
A biztonság érdekében én is tartok itthon.

**sonka helyett idén füstölt tarját fõztem, mert zsírosabb, nem olyan száraz, fujtós... Mangalica sonkát vagy csülköt szerettem volna venni, de sajnos nem jött össze...

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=22398

sponsored links

Keres?s