Sárgarépával és sajttal göngyölt hús, héjában sült burgonyával tálalva

2014-02-23

sponsored links




Hozzávalók:
4 szelet karaj
4 szelet tarja
1 szál répa
trappista, füstölt sajt
fokhagyma
ketchup
worchestershire szósz
só, bors, borsikafû, rozmaring, petrezselyem
olaj
fogpiszkáló vagy hústû

A húsokat kicsit kikflopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. A répát meghámozzuk, majd a hámozóval vékony szeletek vágunk belõle. A kétféle sajtot szintén szeleteljük és a vékony répa csíkokba beletekerjük. Ezt követõen a húsokba begöngyöljük és fogpiszkálóval vagy hústûvel rögzítjük középen és a végeit, hogy ne essen szét. Ekkor elkészítjük a pácot ízlés szerinti fokhagymából, ketchupbõl, õrölt borsból, worchestershire szószból és olajból, majd ebben megforgatjuk a húsokat és egy órára félretesszük.
Közben a burgonyát alaposan megmossuk, félbevágjuk és egy tepsibe helyezzük. Sóval, borssal, rozmaringgal és félbe vágott fokhagymával fûszerezzük. Pár kanál olajat öntünk a tetejére és 200 fokon elõmelegített sütõben légkeveréssel készre sütjük kb. 50 perc alatt, miközben többször átforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen piruljon.
Amikor elkészülünk, a húsokat egy rácsos tepsire helyezzük és 190 fokon szintén légkeveréssel puhára sütjük kb. 40 perc alatt. 
Tálaláskor fokhagymás tejfölt és kevés szõlõmagolajban megforgatott, borssal ízesített répaszeleteket teszünk mellé.

Folytats a blogon ... gasztrosarok.blogspot.com/2014/02/sar...

sponsored links

Keres?s