Sárgarépás-zabpelyhes süti
sponsored links
Hiába no... továbbra is birizgálja a fantáziámat a sárgarépa, mint sütialkatrész. Ezért továbbra is bõszen kutattam a neten, hogy miféle tésztába lehetne még belecsempészni. A hosszas kutakodás eredménye kb. ezernyi recept lett, amikbõl végül ez a süti kerekedett -akarom mondani sült- ki. A látszat kérem csal! :D Mert bár ez a süti tisztára úgy néz ki, mintha ropogós keksz lenne, mégsem az. ;) A tésztája puha, omlós. Egy bögre tej mellé majszolva akár reggeliként is megállja a helyét. :)
Hozzávalók ~50 db sütihez:
25 dkg sima liszt
20 dkg lágy zabpehely
15 dkg cukor
20 dkg margarin
20 dkg finomra reszelt sárgarépa
1 csomag sütõpor
1 tk. õrölt gyömbér
1 tk. õrölt fahéj
fél kk. õrölt szerecsendió
csipet só
2 tojás
- A tészta száraz hozzávalóit tálba tesszük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a reszelt répát, a tojásokat és összeállítjuk a tésztát, amit ~1-2 órára beteszünk a hûtõbe pihenni.
- A sütõt elõmelegítjük 180°C-ra.
- A tésztából nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk, amiket kissé ellapogatunk és egymástól ~1,5 cm-re sorakoztatunk a sütõpapírral bélelt tepsire.
- A sütiket ~10-12 perc alatt készre sütjük.