Sárgarépás tejes tökfõzelék

2014-07-18

sponsored links

               
                Az idén rengetegszer hagyta el ajkamat a nálunk jól ismert varázsszó: tökfõzelék. Péntek lévén, csakis ez lehetett az ebéd. Most tejjel készítettem, finom, vastag házi tehéntejjel. Feltétként csupán fõtt, kemény tojás volt. Az uram szerint:... megettük.
          Hozzávalók: 1 kg fõzõtök, 3 sárgarépa, 1 hagyma, 2 evk. liszt, 400 ml tej, 1 csokor kapor, kevés olaj, só, bors, pici cukor.
Elõször a tököt meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, megreszeljük, lesózzuk és állni hagyjuk.
A hagymát apróra vágjuk, a megtakarított sárgarépát megreszeljük, majd mindkettõt kevés olajon megpírítjuk.
Hozzáadjuk a  kiszorított tököt, fûszerezzük borssal meg apróra vágott friss kaporral és tovább pároljuk. A végén lisztes tejes habarással besûrítjük. Jól kiforraljuk, ha nem elég édes, utánaízesítünk és azonnal tálaljuk. Tükörtojás, sültszalonna, kolbász illik hozzá.

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s