Sárgarépás-sajtkrémes-csírás szendvics
sponsored links
Hozzávalók:
a sajtkrémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg natúr, szemcsés friss sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 1 csipet õrölt fehér bors
- 1 csipet õrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál aprított petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál aprított kapor
- 1 kávéskanál aprított bazsalikom
továbbá:
- magvas bagett
- majonéz
- sárgarépa
- 1/2 doboz (25 g) brokkolicsíra
- A fokhagymát és a sárgarépát megtisztítottam, utóbbit nagy lyukú reszelõn lereszeltem.
- A mascarponét és a sajtot a zúzott fokhagymával és a fûszerekkel ízesítve alaposan összekevertem.
- A bagettet lapjában kettévágtam.
- Megkentem kevés majonézzel, répát halmoztam rá.
- A sajtkrémet sima csövû habzsákból a zöldségre adagoltam, végül meghintettem csírával, és azonnal tálaltam.
Brokkolicsíra a Biohálótól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában.