Sárgarépás rizottópogácsa gyereknapra

2012-05-29

sponsored links

gasztroblogok, Sárgarépás rizottópogácsa, recept, rizs, sárgarépa, dió, parmezán

Rizses pogácsát, már sütöttem itthon, - majd egyszer annak is leírom a receptjét, mert szerintem abban jön ki igazán a rizs íze, és textúrája - és így jött az ötlet, hogy gyereknapra feldobhatnám valami élénkebb színnel, és mivel a sárgarépának most szezonja van, nem kellett sokáig gondolkodnom. Innen már csak egy lépés volt a rizottósítás tejjel és parmezánnal.
 
Sárgarépás rizottópogácsa

Hozzávalók:

-          500 g liszt
-          1 teáskanál só
-          285 g vaj
-          500 g fõtt rizs
-          3 db újsárgapépa sós vízben kifõzve és pürésítve
-          3 db újsárgapépa sós vízben kifõzve és villával összetörve
-          1 dl tej
-          1 teáskanál cukor
-          30 g élesztõ ...

Folytats a blogon ... dizajnmenza.blogspot.com/2012/05/sarg...

sponsored links

Keres?s