Sárgarépás, narancsos rizssaláta
sponsored links
V.K.F. 62, azaz Vigyázz, kész, fõzz 62. forduló az eztettem blogon, a témája a rizs.
Egy finom rizssalátával készültem a játékra, amennyire szerettem elkészíteni, annyira jó volt megenni.
Hozzávalók 4 adaghoz:
20 dkg zacskós rizs (2X10 dkg-os)
2 sárgarépa
csipet sáfrány
4-5 szál zöldhagyma
2 szál zöld fokhagyma
3-4 narancs
10 dkg madársaláta
2-3 kanál szezámmagolaj (dióolaj)
só
bors
A sárgarépát apróra kockázzuk, feltesszük fõni sós, sáfrányos vízbe, majd pár perc után mellésüllyesztjük a rizses zacskókat is. Amikor a rizs megfõtt (nézd a rizs dobozán a fõzési idõt) leszûrjük, a rizst kibontjuk a zacskóból, összevegyítjük a sárgarépával és megöntözzük az aromás olajjal. Kihûtjük, majd villával könnyedén fellazítjuk.
A zöldhagymát és a zöld fokhagymát megtisztítjuk, ferdén karikára vágjuk, a madársalátát megmossuk, megszárítjuk.
A narancsokat kifilézzük, a kicsorgó levet felfogjuk.
Összekeverjük az elõkészített hozzávalókat és meglocsoljuk a kissé megsózott, borsozott narancslével.
Most abált sertésnyelvvel tálaltam, de bármilyen sült-fõtt hússal, vagy csak magában is nagyon finom.