Sárgarépás mini kuglófok
sponsored links
Anyósom nemrégiben nagyon finom répatortát sütött, és kóstolónak küldött belõle. Annyira ízlett, és olyan jó állagú volt a tészta, hogy elkértem a receptjét, és mindenképp meg akartam sütni húsvétra. Így is tettem, csak kicsit átvariáltam a receptet, mert a mennyiségek bögrével voltak megadva. Nem kedvelem az ilyen recepteket, mert szeretem pontosan tudni, mibõl mennyi kell. A 3 dl-es bögrével mért hozzávalókat ezért grammra lemértem, és mivel jóval kevesebb tésztára volt szükségem, ezért feleztem a mennyiségeket. Egyedül a répa- és a cukormennyiséget csökkentettem, mert még a megfelezett adagot is túl soknak ítéltem. Fahéjból viszont többet tettem bele, mert azt imádom. A tészta hajszál pontosan 12 kuglófkához lett elegendõ, úgyhogy nagyon örültem. :)
És egyúttal fel is avattam az új szilikon sütõformákat. A szilikontól egyébként csöppet idegenkedtem, de szerencsére jól vizsgázott. :) Csakúgy, mint a süti, ami ilyen kis kuglófnak is nagyon finom és szaftos.
Az öntethez Pixie frostingreceptjének ötletét vettem kölcsön.
És egyúttal fel is avattam az új szilikon sütõformákat. A szilikontól egyébként csöppet idegenkedtem, de szerencsére jól vizsgázott. :) Csakúgy, mint a süti, ami ilyen kis kuglófnak is nagyon finom és szaftos.
Az öntethez Pixie frostingreceptjének ötletét vettem kölcsön.
Hozzávalók 12 darabhoz vagy 18 cm-es kapcsos tortaformához:
Tésztához:
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
15 dkg finomliszt ...
Tésztához:
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
15 dkg finomliszt ...