Sárgarépás-káposztás lepények
sponsored links
Ismét egy egyszerû receptecske Bornemissza Karola gyûjteményébõl. Amennyiben húsmentes ételre vágyunk, kitûnõ lehetõség arra. Valamilyen mártogatóst érdemes készíteni hozzá.
Sárgarépás-káposztás lepények
Hozzávalók: fél fej káposzta, 1 nagy sárgarépa, 1 zsemle, 3 dkg vaj, 2 tojás, só, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A káposztát és a meghámozott répát sós vízben puhára fõzzük. Leszûrjük, majd apróra vágjuk vagy ledaráljuk, és kihûtjük. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és hozzáadjuk a zöldséghez. Hozzáadjuk a tojást, a vajat és jól összedolgozzuk. Lapos tallérokat formázunk a masszából és forró olajban kisütjük.