Sárgarépás kicsari - avagy mungóbabos rizs
sponsored links
A kicsari - rizs és hántolt mungó bab keveréke fûszerekkel - az ájurvédikus gyógyító táplálkozás és az indiai konyha egyik alapvetõ étele. Így együtt nagyon kiegyensúlyozott étel és nagyszerû fehérjeforrás. Ez azt jelenti hogy míg a húsok fehérjetartalmának általában a 30%-át tudja szervezetünk elsajátítani, ennek az összetételnek a 70%-át. Ez egy tökéletes étel, amely könnyen emészthetõ, növeli az életerõt, és a szervezet ellenálló képességét.
Ideális, a monodiétáknál, és a tisztítókúrákban.
A sárgarépa szintén nagyon jól megtisztítja szervezetünket a méreganyagoktól. Pozitív hatással van a légzõ, emésztõ, és kiválasztó rendszerre. Lúgosít, antioxidáns, és a leggazdagabb béta karotin forrás.
Minden ételben kiemelkedik szép élénk narancssárga színe.
4-5 adaghoz
1 pohár hántolt mungó bab
1 pohár basmati rizs
120g sárgarépa kis kokákra vágva
1 evõkanál apróra vágott gyömbér
3 ek ghí (tisztított vaj) vagy olaj ...