Sárgarépás karalábésaláta
sponsored links
Most, amikor minden van hozzá...
Sárgarépás karalábésaláta
Hozzávalók 3-4 személyre: 2 friss karalábé, 2 nagyobbacska sárgarépa, 10-15 szem koktélparadicsom, petrezselyemzöld, tökmag;
Az öntethez: 2 dl majonéz, 1 dl joghurt, 1 evõkanál magos mustár, só, cukor, fehérbors, esetleg citromlé.
Elkészítése: A zöldségeket meghámozzuk. A karalábét lereszeljük a kis lyukú reszelõn, a sárgarépát pedig a kis lyukú reszelõn. A koktélparadicsomot szeletekre vágjuk, és összekeverjük a karalábéval meg a sárgarépával. Megszórjuk petrezselyemzölddel és tökmaggal, majd a majonézöntettel kínáljuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és tetszés szerint ízesítjük.
Megjegyzés: Ha szeretnénk, maradék sült vagy fõtt hússal, esetleg jó minõségû füstölt sonkával is kiegészíthetjük.