Sárgarépás cukkinis csirkekocka

2017-10-24

sponsored links

Ez egy egész érdekes rakott csirke, mégpedig cukkinis és répás feltéttel. Hidegen és melegen is finom fogás, bár kétségtelen, hogy elõbbinél sokkal szebben szeletelhetõ. Nem nagy adag, de egész laktató, nálunk négy fõnek teljesen elegendõ egy ebéd alkalmával. A recept megjelent a Kifõztükmagazin októberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
*1 egész nagy csirkemellfilé
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet õrölt bors

Cukkinis feltéthez:
*20 dkg reszelt cukkini
*1 csapott kk só
*1 nagy szál sárgarépa
*1 kis fej vöröshagyma
*2 kisebb tojás
*15 dkg trappista sajt
*3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*1 nagy csipet õrölt bors
*2 csapott ek liszt

Elõször a megtisztított cukkinit a reszelõ nagy lyukán lereszeljük, megszórjuk sóval és félretesszük. A csirkét felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk és egy 20*20 cm-es olajjal vékonyan kikent jénaiba fektetjük szorosan egymás mellé. Meghintjük sóval és borssal. 
A cukkinit kicsavarjuk, majd egy tálban összekeverjük a durvára reszelt répával, az apró kockára vágott hagymával, a reszelt sajt kétharmadával, kissé felvert tojással, liszttel és ízesítjük a fûszerekkel. 
A csirkeszeletekre kanalazzuk a cukkinis tölteléket. Alufóliával lefedve 180 fokra elõmelegített sütõben 50 percet puhítjuk, majd a maradék sajttal megszórva további 20 percet pirítjuk. 
Hagyjuk kihûlni és kockára felvágva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.








Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/10/sarga...

sponsored links

Keres?s