Sárgarépafõzelék
sponsored links
Az Egy kicsi bors blogon kiírt játék 2. fordulójára készítettem ezt a fõzeléket.
Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
víz
fél liter tej
2,5 evõkanál liszt
1 nagy csokor friss petrezselyem
só, bors
A sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd annyi sós vízben feltesszük fõni, hogy bõven ellepje. Amint megpuhult, a tejben csomómentesre elkeverjük a lisztet és besûrítjük a fõzeléket. Friss, aprított petrezselyemmel fûszerezzük.
Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
víz
fél liter tej
2,5 evõkanál liszt
1 nagy csokor friss petrezselyem
só, bors
A sárgarépát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd annyi sós vízben feltesszük fõni, hogy bõven ellepje. Amint megpuhult, a tejben csomómentesre elkeverjük a lisztet és besûrítjük a fõzeléket. Friss, aprított petrezselyemmel fûszerezzük.