Sárgarépa saláta és az Amalfi citrom
sponsored links
A nehéz ételek mellé egy üdítõ kísérõ a sárgarépa saláta. Vacsoraként több fejes salátával, vagy jégsalátával pedig könnyû álmot ígérõ étel. A jó alvás alapfeltétele hogy akár ezt a mégoly könnyû salátát is idõben fogyasszuk el, legalább négy órával lefekvés elõtt, és alaposan rágjuk meg. A megfelelõ rágás eredményeképpen a szilárd ételt folyékony állapotban nyeljük le. Hogy ehhez hányszor kell megrágni egy falatot ezzel nem szeretnék megrémiszteni egyetlen rohanó embert sem. Viszont érdemes átgondolni mit csinálunk olyan fontosat abban az 5-10 percben amit megspóroltunk a kapkodva elfogyasztott étkezéssel. És mérlegre tenni az elégtelen rágás következményeivel szemben.
A sárgarépa saláta egy óriási citrom társaságában és részvételével készült, mellyel kedves unokahúgomék leptek meg a nyáron. Ekkora citromok pedig a citromról is nevezetes Amalfi-parton teremnek. Nagynéném rögtön megmondta hogy ennek a citromnak nem sok leve lesz - ami be is bizonyosodott amikor felvágtuk, Mindettõl függetlenül sok vidámságot és közös tanácskozást hozott a különleges citrom az életünkbe. Napokig kerestük a citromos recepteket, hogy valami emlékezeteset készítsünk belõle. Gondolom nem a sárgarépa saláta maradt meg vendégeim emlékezetében hanem a ...