Sárgarépa krémleves
sponsored links
Szeretjük a krémleveseket, ezért aránylag gyakran készítek ilyesmit. Bár egyesek szerint, még mindig nem elég gyakran. :)
Hozzávalók 6 fõ részére: 3 jó vaskos sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 édesburgonya, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 doboz kókusz tejszín, só, színes bors, koriandermag, olívaolaj, a tetejére 1 db hajdinás kenyérke.
Elkészítése: a zöldségeket hámozzuk meg, majd vágjuk fel õket karikára,és tegyük egy sütõpapírral kibélelt sütõlemezre. Fûszerezzük sóval, frissen õrölt színes borssal és szintén frissen õrölt korianderrel. Öntsünk rá 1 ek olívaolajat és forgassuk jól át benne õket, majd toljuk a 200 fokos sütõbe fél órára. Közben elkészíthetjük a kenyérkockákat, vágjuk üket apróra, spricceljük meg kevés olívaolajjal, és szintén tegyük be a sütõbe. Ennek nem kell sok idõ, kb 10 perc alatt megpirulnak.
Amikor a zöldségek kellõen átsültek, tegyük egy magas falú edénybe, öntsük fel vízzel és fõzzük kb negyedórát. Turmixoljuk össze, majd öntsük hozzá a kókusz tejszínt. Ezzel is forraljuk fel, majd zárjuk el a lángot. Tálalásnál szórjuk meg a pirított kenyérkockákkal.
Hozzávalók 6 fõ részére: 3 jó vaskos sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 édesburgonya, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 doboz kókusz tejszín, só, színes bors, koriandermag, olívaolaj, a tetejére 1 db hajdinás kenyérke.
Elkészítése: a zöldségeket hámozzuk meg, majd vágjuk fel õket karikára,és tegyük egy sütõpapírral kibélelt sütõlemezre. Fûszerezzük sóval, frissen õrölt színes borssal és szintén frissen õrölt korianderrel. Öntsünk rá 1 ek olívaolajat és forgassuk jól át benne õket, majd toljuk a 200 fokos sütõbe fél órára. Közben elkészíthetjük a kenyérkockákat, vágjuk üket apróra, spricceljük meg kevés olívaolajjal, és szintén tegyük be a sütõbe. Ennek nem kell sok idõ, kb 10 perc alatt megpirulnak.
Amikor a zöldségek kellõen átsültek, tegyük egy magas falú edénybe, öntsük fel vízzel és fõzzük kb negyedórát. Turmixoljuk össze, majd öntsük hozzá a kókusz tejszínt. Ezzel is forraljuk fel, majd zárjuk el a lángot. Tálalásnál szórjuk meg a pirított kenyérkockákkal.