Sárgarépa krémleves
sponsored links
Felkérést kaptam, hogy fõzzek a Nõileg magazin áprilisi lapszámába, ami nagyon sokat jelent nekem. A mostani és a további pár receptjeim azok lesznek, amiket az újságnak készültek.
Fogadjátok szeretettel! :)
Sárgarépa krémleves
Fotó: Máthé Zoltán |
Hozzávalók:
- 40 dkg sárgarépa
- 20 dkg burgonya
- 1 kk frissen reszelt gyömbér
- 1 kk kurkuma
- olaj
- 1 dl narancslé
- 1,5 l zöldség alaplé
- só
- fehérbors
- 10 dkg gorgonzola
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
Villával összetörjük a gorgonzolát, simára keverjük a tejszínnel. A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk, 2 perc alatt megpirítjuk rajta a zöldségeket. Hozzáadjuk a kurkumát, gyömbért, alaplevet, narancslevet, sózzuk, borsozzuk, addig fõzzük forralva, míg a zöldségek megpuhulnak. Beleöntjük a gorgonzolás tejszín egyharmadát, majd turmixgépben van botmixerrel pépesítjük. Tálaláskor a megmaradt gorgonzolás tejszínt kínáljuk mellé.
Tipp:készíthetünk mellé ropogós sárgarépa chipset. Egy sárgarépát meghámozunk, majd zöldséghámozóval vékony csíkokat ?hámozunk? róla, liszttel megszórjuk, és kevés olajban megpirítjuk. Egyszerre csak keveset teszünk az olajba, nagyon hamar, 1 perc alatt kész lesz.