Sárgarépa krémleves
sponsored links
A sárgarépaleves hasonlóan készül, mint bármelyik másik egyszerû krémleves.
Sárgarépa krémleves
Hozzávalók: 10 darab sárgarépa, 1 fej hagyma, egy kávéskanál õrölt kömény, egy teáskanál õrölt szerecsendió, 2 babérlevél, 4 cikk fokhagyma, szárított csilipaprika ízlés szerint, só, frissen õrölt bors, 2 dl tejszín vagy tejföl, 5 dkg vaj.
Elkészítése: A két féle hagymát meghámozzuk és szeletekre vágjuk, majd az olvasztott vajon kissé megfuttatjuk. Hozzáadjuk a meghámozott darabokra vágott sárgarépát, felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a fûszereket és addig fõzzük, amíg a répa megpuhul. Ezután turmixoljuk és tejszínnel gazdagítjuk.