Sárgarépa fõzelék forever

2017-09-29

sponsored links

Gyerekkorom óta szeretem ezt a fõzeléket. Mondjuk én majdnem minden fõzelékért rajongok :) Most rántás nélkül, kukoricakeményítõvel habarva készült, de így is finom és nekem megunhatatlan.
Feltétnek most egy kész bio zabfasírtport használtam, az ALDI-ban lehetett kapni.
 Hozzávalók 4 fõ részére : 1 kg sárgarépa, 1 fej hagyma, 1 doboz 10 % fõzõtejszín ( igen, én is jobban szeretem az állatit használni, ami 30 %-os zsírtartalmú, de most nem fér bele) 1 ek olíva olaj, 1 ek kukoricakeményítõ, só, bors, petrezselyemzöld. A feltét az ALDI-ban készen kapható bio zabpehelyfasírt porból (145 gr) készült. A sütéshez egy kevés olajat használtam fel.
Elkészítése: a sárgarépát lereszeltem ( géppel, mert úgy gyorsabban megy) majd 1 ek olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát. Amikor üvegesre pirult, hozzáadtam a sárgarépát, alacsonyra vettem a hõmérsékletet és fedõ alatt "izzasztottam". Nagyon lassan pároltam, így nem égett le és nem kellett vizet adni hozzá. Amikor már jó puha lett, akkor egy bögre vízben elkevertem a kukoricakeményítõt, felöntöttem vele, sóztam, borsoztam és hozzáadtam a tejszínt is. A legvégén tettem rá az apróra vágott zöldet.
A fasírtport elõírás szerint felöntöttem 175 m forró vízzel, hagytam 10 percet állni, majd vizes kézzel kis pogácsákat formáztam belõle és teflon serpenyõben kevés olajon megsütöttem.


Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/09/sar...

sponsored links

Keres?s