sárgarépa fõzelék, bundázott csirkemellel
sponsored links
Tudom vannak emberek, akik ki nem állhatják a fõzelékeket, fõleg az olyan szörnyûséget, mint pl a kelkáposzta, vagy a sárgarépa, hogy a finomfõzeléket ne is említsem. Én a másik tábort gyarapítom, a fõzeléket imádókét. :)
Túl nagy kontraszt nincs a két étel színe között, de az õszi ködben még jól is esik egy kis sárga vidámság.:)
Hozzávalók: fél kg sárgarépa, kevés olaj, egy kis fej hagyma, só, bors, egy kevés cukor ( de ha jó édes a répa ez el is hagyható)1 kanál étkezési keményítõ, 2 dl tej.
A sárgarépákat megtisztítom majd lereszelem. Ez a legmacerásabb része az egésznek, de megéri.:) A hagymát apróra vágom, majd kevés olajon megdinsztelem. Amikor megpuhult, hozzáadom a répát, majd lefedve a saját gõzében párolom. Amikor megpuhult ( kb 10 perc) akkor ráöntöm a tejet és ...